I mars ble 27-åringen dømt til fem års fengsel av Aust-Agder tingrett. Han anket dommen og møtte i Agder lagmannsrett 23. juni.

Lagmannsretten konkluderte med at straffen skal skjerpes til fengsel i fem år og tre måneder.

«Det foreligger flere skjerpende omstendigheter også ved denne overfallsvoldtekten. Fornærmede opplevde å bli fratatt mobiltelefonen mens hun snakket med sin venn, og utsatt for drapstrusler og fastholding. Hun gjorde forgjeves anstrengelser for å unngå det han sa han ønsket, nemlig å ha sex med henne. Hun forsøkte å vri seg unna og rope på hjelp. Han holdt for munnen hennes slik at hun fikk pusteproblemer», skriver lagmannsretten i dommen.

Strafferabatt

27-åringen forsøkte også å ta et bilde av seg selv sammen med kvinnen under voldtekten.

Retten konkluderte med at straffen i utgangspunktet bør ligge på seks år og to måneder. 27-åringens tilståelse førte imidlertid til at offeret slapp belastningen av ikke å bli trodd, noe som ga ham en strafferabatt på 11 måneder.

Voldtekten fant sted da kvinnen i 20-årene var på vei til bussen tidlig om morgen søndag 12. oktober i fjor. 27-åringen hadde vært på en fest i området og traff kvinnen tilfeldig ved busstoppet.

Erkjente straffskyld

27-åringen erkjente straffskyld i tingretten. Han forklarte at han hadde vært på en fest i Grimstad og var svært beruset. På et tidspunkt forlot han festen, men hva som skjedde etterpå kunne han ikke huske. 27-åringen, som er fra Eritrea, kom til Norge som asylsøker og fikk midlertidig oppholdstillatelse i november 2013. Under rettssaken i tingretten kom det fram at kvinnen har vært sterkt preget av hendelsen i ettertid. Hun går jevnlig til psykolog og helsesøster og måtte også gi opp studiene sine.