Både hæren og opprørerne skal avstå fra operasjoner som kan skade forsøkene på en fredsavtale, heter det i en felles uttalelse etter møtet i Islamabad torsdag.

Representantene fra Taliban skal nå dra til de nordvestlige områdene av landet for å diskutere med lederskapet videre forhandlinger, opplyser BBC.

Forhandlingene ble forsinket tidligere i uken fordi representantene fra regjeringen ikke møtte opp. Årsaken var et ønske fra sjefforhandler Irfan Siddiqui om mer informasjon om sammensetningen av Taliban-gruppen og om hvor stor myndighet den har. Forsinkelsen falt ikke i god jord hos Taliban.

Det kom som en overraskelse da statsminister Nawaz Sharif i forrige uke utnevnte et forhandlingsteam og varslet at dialogen med opprørerne skulle begynne. Det skjer etter en svært blodig start på året, der over 110 personer, mange av dem soldater, er blitt drept i en rekke opprørsangrep.

Sharif har siden han kom til makten i fjor vært under press om å få kontroll over den svært voldelige situasjonen i landet. (©NTB)