Falkenberg lå på kvalifiseringsplass foran runden, 22 poeng bak gjestene. Med kun ett tap i serien etter like over halvspilt sesong var det ingen tvil om at IFK var favoritt, men det ble tøft i Falkenberg.

Etter seks minutter ga Gustaf Nilsson Falkenberg en drømmestart på dagen. Ballen landet i 18-åringens bein etter et frispark og Nilsson fikk en enkel oppgave i å lage 1-0. Serielederen måtte seg for første gang klare seg uten den solgte toppscoreren Lasse Vibe. Dansken hadde scoret seks mål denne sesongen, men tidligere i uka gikk turen videre til Brentford. IFK presset hardt på i annen omgang for utligning, men Falkenberg sto imot og sikret tre viktige poeng.

Vinner IFK Norrköping mandag vil de ha like mange poeng som IFK Göteborg.

Thomas Rogne og Haitam Aleesami spilte hele kampen i forsvaret for IFK Göteborg. (©NTB)