Den nye TV-kanalen vil få nyhets— og aktualitetsstoff både fra VGTV og de andre avisene i Schibsted-konsernet som lager TV for internett i dag, ifølge VG.

— Vi har allerede vist at vi spiller en viktig rolle for TV-nyheter, spesielt på livedekning av hendelsesnyheter. Derfor satser vi nå enda kraftigere på dette, sier Jo Christian Oterhals, som er administrerende direktør og redaktør i VGTV.

Den nye TV-kanalen vil derfor hovedsakelig tilby live- og direkteformidling av hendelsesnyheter fra inn- og utland, og ikke være en vanlig programmert TV-kanal.

— Vi vil enkelt og greit lage TV for TV-skjermen, men på nettets premisser og med nettets form. I VG kan vi være mer kyniske i valgene vi tar og prioriteringene vi gjør enn det mange av konkurrentene kan, i og med at vi ikke har en form, et publikum eller et knippe TV-kanaler å ta hensyn til i utgangspunktet, sier Torry Pedersen, ansvarlig redaktør i VG.

Det er i første omgang kundene til Canal Digital som vil kunne få inn den nye TV-kanalen fra november. Det gjelder både parabol- og kabel-TV-kunder. (©NTB) (©NTB)