— I mediene kan man få inntrykk av at asylsøkere må overnatte rett utenfor våre lokaler. Det stemmer ikke, skriver PU i en pressemelding.

PU opplyser at de har døgnåpen politivakt, og at personer som kommer til lokalene på Tøyen mellom klokken 19 og 5 om morgenen, følges kontinuerlig til overnattingslokaler i nærheten.

— Vi har ansatt en person som holder oversikt over dem som kommer hit for å søke om beskyttelse om natten, og som sørger for at de slipper inn til politivakten i riktig rekkefølge. Det er begrenset kapasitet i vakten, og søkerne må slippes inn puljevis. Derfor oppholder det seg personer utenfor lokalene i kortere perioder, og hvis noen har måttet vente lenger enn en time er det unntaksvis. Barn og barnefamilier prioriteres alltid og slipper inn hele døgnet, opplyser PU.

Asylsøkerne som ankommer om natten, blir registrert med navn og fulgt rett videre til et overnattingssted. Om morgenen blir de hentet og fulgt tilbake for videre registrering.

— Vi arbeider nå sammen med UDI om ulike alternativer for nye lokaliteter knyttet til mottaksforhold som bedre ivaretar både søkere og våre behov for registrering, opplyser PU. (©NTB)