Beckenbauer, som tidligere har vært medlem av FIFA-styret, har vært under etterforskning i lengre tid. Tirsdag besluttet forbundets styre at den etiske komiteen for første gang får lov å offentliggjøre opplysninger om pågående saker, og onsdag kom bekreftelsen av at Beckenbauer og Villar er etterforsket. Det ble også opplyst at undersøkelsene er avsluttet.

— Etterforskningen av Angel Maria Villar og Franz Beckenbauer er allerede blitt videresendt til det dømmende kammeret (i FIFAs etiske komité), skrev FIFA i en pressemelding.

Organisasjonen opplyser ikke hva de to er etterforsket for.

Beckenbauer var leder for Tysklands søkeprosess for VM i 2006, som har vært gjenstand for korrupsjonsbeskyldninger. 70-åringen ble i 2014 suspendert av FIFA i flere uker etter at han nektet å svare på spørsmål angående korrupsjonsmistanken rundt tildelingen av VM i 2018 og 2022. «Der Kaiser» fikk over 100 landskamper for Vest-Tyskland og var en dominant skikkelse på banen. Forsvarsspilleren er en av to som har vunnet fotball-VM både som spiller og trener, i 1974 og 1990. Mário Zagallo er den eneste andre som har oppnådd den bragden. (©NTB)