Innenriksminister Angelino Alfano sier i et intervju med tv-kanalen Sky at Italia vil hjelpe Libya på alle måter landet kan trenge.

— Vi håper Libya stenger både grensa i nord, hvor flyktninger drar fra for å komme til oss, og i sør, som brukes av mennesker fra steder som Afrikas Horn til å ta seg inn i landet, sier Alfano.

Innenriksministeren sier videre i intervjuet at 90 prosent av flyktningene som kommer til Italia, har Libya som avreiseland. Myndighetene foreslår å tilby økonomiske midler fra EU til afrikanske land i bytte mot hjelp til å kontrollere flyktningstrømmene.

Frankrike og Tysklands utenriksministre besøkte Tripoli lørdag for å vise støtte til den nye, FN-støttede regjeringen i landet. Der sa de også at de vil tilby opplæring for landets grensevakter og sikkerhetsstyrker hvis det er ønskelig.

Libya har hatt to rivaliserende parlamenter siden den internasjonalt anerkjente regjeringen ble drevet ut av hovedstaden Tripoli i 2013. En FN-støttet samlingsregjering ble nylig utnevnt, men den har ikke fått støtte fra de rivaliserende fraksjonene i Libya. Mandag skal landets anerkjente parlament stemme om samlingsregjeringen skal støttes. (©NTB)