Det erfarer bladet Politiforum onsdag. At Politidirektoratet ønsker ni distrikter, bekreftes av beredskapsdirektør Kaare Songstad.

— Dette har vi anbefalt i et skriv til departementet, sier han til bladet.

Politiforum erfarer at direktoratet vil at Agder går sammen med distriktene i vest til et nytt Sør-Vest politidistrikt.

- Gå sammen med Rogaland

Det er i så fall i tråd med hva politidirektør Odd Reidar Humlegård uttalte etter et besøk i Kristiansand i vår:

— Min bekymring for Agder er at dette politidistriktet blir stående alene og ikke blir en del av noe større. Det å være alene i de neste 15-20 årene blir etter min mening for spedt. Min oppfordring er at Agder slår seg sammen med Rogaland politidistrikt, samt Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt, sa Humlegård til politi.no.

Ifølge nettstedet var politimesteren i Agder «ikke fremmed» for å følge politidirektørens råd.

— Vi har allerede et godt samarbeid med Rogaland på en del fagområder, og temaet har også vært diskutert i ledergruppen, uttalte Kirsten Lindeberg.

I politianalysen ligger det forslag om å redusere antall politidistrikt fra 27 til seks. Agder er i analysen foreslått å gå sammen med Telemark, Vestfold og Buskerud. Det er Stortinget som endelig beslutter hvordan politi-Norge skal se ut.

- Har anbefalt inntil ti

Etter at Politiforum-artikkelen ble publisert onsdag rykket Politidirektoratet ut med en pressemelding der de sier at det ikke er riktig at de har anbefalt å etablere ni politidistrikter.

— Politidirektoratet har anbefalt Justisdepartementet å etablere inntil ti politidistrikter. Det har vært kjent over lengre tid at dette er vår anbefaling, og dette er ikke endret. Vi har ikke på noe tidspunkt vært mer konkrete enn det, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård i pressemeldingen.

Han kommenterer ikke enkeltdistrikter.

- Kjent med i mars

Fædrelandsvennen har bedt politimester Kirsten Lindeberg om en kommentar til saken. Her er hva hun svarer i en sms:

— Allerede i mars ble vi kjent med at et felles politidistrikt for Rogaland og Agder er aktuelt hvis antallet blir ti eller færre. Jeg hadde da en uttalelse om at det kan være en god idé. Nå venter vi på regjeringens stortingsmelding. Håper at tidsplanen holdes, men det kan medlemmene i justiskomiteen mest om, sier Agder-politimesteren.