— Det var helt fantastisk. jeg har aldri vær på Skral før, så jeg hadde ikke så mange forventninger. Jeg tenkte at jeg skulle komme og kose meg, og det gjorde jeg. Det satt folk over hele plenen, og jeg tenkte: Er alle disse her for å se meg? Det var kjempestas, sier OMVR (Omar Mohammed Ahmed) til Fædrelandsvennen etter å ha gått av scenen på Skral Festival.

Vokst opp på Vegårshei

— Jeg er vokst opp på Vegårshei, så dette er jo nesten som å være hjemme igjen sa han fra scenen et par timer tidligere.

OMVR er født i Libya, har røtter fra Somalia, og bodde på Vegårshei fram til han var 18. — Det var en fin oppvekst. Det var trygge og gode omgivelser, forteller han.

OMVR har bodd i Oslo de siste årene, men er hjemme på Vegårshei med jevne mellomrom for å treffe venner. Og en del av dem kom for å heie på ham på Groos.

— Det var mange som skrek Vegårshei fra publikum. Det var kult, sier han.

The Voice

I 2012 deltok han på The Voice, Etter at han røk ut bestemte OMVR seg for å starte en artistkarriere.

— Det første jeg gjorde var å begynne å leke med låtskriving og ulike produsenter. Jeg fikk meg et management og lagde en plan for hvordan jeg skulle gå fram. Men det skjedde ikke noe over natta. Det tok to år før jeg fikk platekontrakt, og fikk musikk som jeg var fornøyd med, forteller OMVR om tiden etter «The Voice».

Fikk forbildepris

I vår spilte OMVR på by:larm. der ble han tildelt forbildeprisen, og fikk en rekke gode anmeldelser.

— Det har betydd alt for meg. Man er litt usikker, for man vet ikke hva folk tenker og mener om deg. Det eneste jeg visste, var at jeg hadde levert et produkt som jeg var stolt av. Det er ekstra stas når det går så bra, forteller OMVR.

— Du har blitt kalt Norges nye soulhåp og rnb-håp. Hva tenker du om det?

— Det er store ord, men det er hyggelig at folk har forventninger til meg og hører at jeg har et potensial, sier han.

— Hva jobber du mot nå?

— Nå jobber jeg med å gjøre ferdig en EP, og jobbe med flere produsenter. Skal spille masse, og lage mer musikk.

OMVR mener at uttrykket hans vil vokse med ham.

— Men foreløpig liker jeg godt klubb/pop uttrykket.

- Skummelt å skrive

27-åringen skriver selv og er med på resten av prosessen. Hans første singel «Hold You Back» skrev han da han var deppa en periode.

— Det var litt terapi for meg, og jeg ville skrive om opplevelsen min. Det handler om å komme til et punkt der du sier: Jeg skal ikke holde deg tilbake.

— Er det skummelt å skrive sanger?

— Ja. Det er veldig personlig og nært, men det er gøy også.

Nylig slapp han sin nye singel «Dawn After the Night».

— Den handler om å leve i nuet, men den kan tolkes litt dypere. For meg handler det om å leve i nuet, og ta konsekvenser og kunne stå for det en tror på. Det er en lett sommerlåt.

— Men du, hva er egentlig bakgrunnen for artistnavnet ditt?

— Det er fordi at dersom du googler Omar så får du 15 millioner treff, så jeg måtte ha noe som var lett å søke opp.