Tyvene boret seg inn gjennom en betongvegg i kjelleren og tok seg deretter inn i butikklokalene til Berg Gull og Sølv i Odda sentrum.

Tyvene fikk med seg varer for et «betydelig beløp», opplyser lensmann Terje Kvalvik i Hardanger lensmannsdistrikt til Bergens Tidende. Politiet anslo allerede søndag at tyvegodset kan være verdt opp mot 200.000 kroner.

— Vi har hatt kriminalteknisk inne, og vi har fått inn mange tips på observasjoner av personer og biler, sier Kvalvik.

Han gjentar politiets antakelse om at det kan dreie seg om mobile vinningskriminelle fra Øst-Europa. De tre mennene ble filmet av overvåkingskameraene og hadde på seg mørke jakker, grå luer og tildekket ansiktene med skjerf. Mennene er beskrevet som cirka 180 centimeter høye, og to var litt kraftigere enn den tredje. De tømte flere montre i butikken.

— Vi fortsetter mandag med å samle trådene fra i går. Vi jobber videre med de opplysningene vi har og sjekker ut en del opplysninger som vi har fått tips om. Åstedsundersøkelsene er ferdige og vi må vente på analysene før vi vet noe mer om det som ble sikret av spor i butikken, sier Torleif Fresvik hos politiet i Odda til Hardanger Folkeblad. (©NTB)