Etter over 20 dager med knallharde øvelser i TV3s realitykonkurranse "Råskap", var det Risør-gutten Kai Robin Havnaa (26) som til slutt gikk seirende ut av gårsdagens finale.

Da hadde proffbokseren slått ut elleve kjente idrettsutøvere gjennom flere ekstreme styrke— og utholdenhetskonkurranser.

— De er to veldig sterke konkurrenter. Vibeke har vist seg å være den sterkeste jenta, og har en utrolig kondisjon og styrke. Alex er veldig smart og sparer på kreftene når han kan, og gir gass når han må. Jeg gikk inn i finalen og tenkte at alt kunne skje. Jeg var forberedt på en dag med mye smerte, og at jeg skulle gi hundre prosent, sa Havnaa til Fædrelandsvennen i forkant av finalen.

"Ekte smerte"

I finalen var det tidligere langrennsløper Vibeke Skofterud og ishockeyspiller Alexander Bonsaksen som i tillegg til Havnaa kjempet om seieren. Finalen bestod av fem øvelser der deltakerne blant annet skulle bære tønner av betong, padle, svømme og knuse lecablokker.

Konkurransen ble spilt inn i Stryn på sensommeren med motorcross-kjører Ailo Gaup som programleder. Om programmet skriver TV3 at deltakerne må "hente frem sin indre råskap - her finnes det ingen snarveier, kun ekte vilje og ekte smerte."

Kai Robin Havnaa sammen med programleder Ailo Gaup og konkurrent Alexander Bonsaksen. Havnaa slo ut Bonsaksen i finalen torsdag. Foto: Photographer:Kare Sponberg

— Allsidig idrettsutøver

Før finalen sa programleder Gaup til Fædrelandsvennen at sørlendingen hadde klart seg veldig bra i konkurransen.

— Han har mange egenskaper som kommer fram, både når det gjelder fysikk og at han er flink til å samarbeide. Han er en veldig allsidig idrettsutøver, sier Gaup.

Kai Robin Havnaa er sønn av avdøde verdensmester i boksing, Magne Havnaa, som omkom i en båtulykke i 2004. Selv startet Havnaa boksekarrieren som 14-åring. Etter at han ble proffbokser i 2014 har han vært ubeseiret norsk mester i tungvekt.