Det betyr at personkontrollen på alle ferjeankomster fra Danmark, Sverige og Tyskland fortsetter.

— Kontrolltiltaket har god preventiv effekt, og det er ikke rapport om at kontrollen har ført til betydelig ulempe for ordinære reisende, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Etter at Norge innførte personkontroll på alle ferjer fra Danmark, Sverige og Tyskland i november 2015, har tallet asylsøkere falt markert, de to siste ukene har det kommet snaut 120 asylsøkere. Til sammen i år er det kommet vel 900, som er det laveste antallet siden 1993. — Det er imidlertid fortsatt et stort press på Schengen-yttergrensen, og mange uregistrerte utlendinger i Schengen-området kan ha ønske om å forflytte seg til et annet land. Det er fortsatt for tidlig å si om avtalen mellom EU og Tyrkia har ønsket effekt på lang sikt, og vi ser at asylankomstene til Italia øker. Norge har derfor fremdeles behov for å ha kontroll på egen sjøgrense, sier Anundsen i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

Sverige besluttet nylig å forlenge sine grensekontroller fram til 8. mai, og i Danmark er kontrollene forlenget til 3. mai. (©NTB)