«Folket krever regimets fall»: Det kraftfulle slagordet fra protestene mot Hosni Mubarak under den såkalte arabiske våren i 2011 runget igjen flere steder i Egypts hovedstad Kairo fredag.

Egyptiske sikkerhetsstyrker svarte med tåregass mot demonstrantene som hadde møtt opp for å demonstrere mot president Abdel Fattah al-Sisi både i sentrum av Kairo og i Giza i utkanten av byen.

Totalt 119 demonstranter ble pågrepet under flere demonstrasjoner, opplyser kilder i sikkerhetsvesenet fredag kveld. Alle uautoriserte protester er ulovlig i Egypt, sikkerhetsstyrkene nøler vanligvis ikke med å slå brutalt ned på demonstranter.

Protestene er de største siden den tidligere hærsjefen Sisi ble president i 2014 etter at han tok makten i et kupp året før, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Sisi nøt stor folkelig støtte, men har slått brutalt ned på all opposisjon. De siste månedene har han møtt økende kritikk, blant annet for sin økonomiske styring. Det toppet seg da presidenten sist uke kunngjorde en ny delelinjeavtale med Saudi-Arabia som innebærer at de ubebodde øyene Tiran og Sanafir havner i saudiarabisk farvann. (©NTB)