Statsministeren var kledd i en dyp grønn gallakjole og kom i følge med sin mann Sindre Finnes. Sammen poserte de for fotografene med presidenten og førstedame Michelle Obama på den røde løperen, flankert av æresvakter, før de gikk inn.

Senere skal Solberg sitte til bords med et solid knippe amerikanske toppolitikere, regjeringsmedlemmer og kjendiser. Obama slo på stortromma da han inviterte til statsmiddag for de nordiske lederne i et digert telt på plenen utenfor Det hvite hus.

Mer enn 300 gjester fikk den ettertraktede invitasjonen. Blant dem visepresident Joe Biden, skuespilleren Will Ferrell, tidligere TV-vert David Letterman, Obamas golfkamerat og tidligere basketballstjerne Alonzo Mourning samt stjernekokken Marcus Samuelsson. Underholdningen sørger popsangeren Demi Lovato for.

Middagen er til ære for lederne i Sverige, Island, Finland, Danmark og Norge og hadde et klart nordisk tilsnitt, både når det gjaldt menyen, dekorasjonen og til og med klimaet.

I stedet for å sitte rundt de sedvanlig runde bordene, ble gjestene servert på trebord i bondegårdsstil dekket med hvit porselen, krystallysestaker og isvaser med hvite markblomster. Middagen holdes i et telt med gjennomsiktig tak som gir gjestene utsikt til kveldshimmelen på en overskyet, fuktig dag. (©NTB)