Tyrkia er så vidt foran Albania på treertabellen før de to siste gruppene spilles ferdig og har derfor to sjanser til å få hjelp. Vinner Ungarn over Portugal i Lyon, er Tyrkia i åttedelsfinale.

Da kan nemlig ikke treeren i gruppe F få flere enn to poeng, og tyrkerne vil være garantert å bli en av de fire beste tredjeplasserte lagene. Skjer ikke det, får Tyrkia en ny sjanse senere onsdag kveld, og med gunstigere odds.

For Albania er det annerledes. Med 1-3 i målforskjell mot Tyrkias 2-4 er albanerne foreløpig sist på treertabellen og må få hjelp i begge gruppene som avsluttes onsdag. Tar Portugal poeng, er albanernes håp ute.

Det betyr at kveldskampene i gruppe E vil være viktige for enten Tyrkia eller Albania, men ikke for begge. Forutsetningene er de samme enten det er Tyrkia eller Albania som trenger hjelp. Både Sverige (mot Belgia) og Irland (mot Italia) må avgi poeng for at Tyrkia eller Albania skal juble, med ett unntak.

Vinner Sverige med minst fire måls margin over verdenstoer Belgia, og Irland samtidig avgir poeng mot Italia, vil kriteriene likevel være oppfylt. Da blir Belgia treer med like mange poeng som, og dårligere målforskjell enn, både Tyrkia og Albania. (©NTB)