Da UEFAs kvinnelige styremedlem for første gang skulle velges av kongressen, falt valget på franske Florence Hardouin. Hun og Espelund var de eneste kandidatene. Hardouin er markedsdirektør i Frankrikes fotballforbund.

Ved valget fikk Hardouin 33 stemmer, mens 21 holdt på den norske kandidaten. Det var svært overraskende at Espelund skulle tape.

— Vi er både overrasket og skuffet over resultatet. Karen Espelund har gjort en meget god jobb som UEFA-styremedlem i mange år, og vi hadde stor tro på at hun kom til å bli valgt inn for nok en periode, sier Norges fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

Espelund ble som leder av UEFAs kvinnekomité invitert inn i styret i 2011, og hun har siden året etter vært fullverdig styremedlem. Hun ble bedt om å ta fire nye år, men ba selv om at det skulle stemmes over styreplassen.

— Det er klart at jeg er skuffet. Noe annet ville vært feil. Disse politiske avstemningene er ikke alltid like lett å tolke på forhånd. Det er sikkert mange mekanismer som ligger i bunn, sier Espelund til adressa.no. (©NTB)