Gummikuler, sjokkgranater og tåregass var israelsk politis svar på palestinernes steinkasting fredag. Sammenstøtene brøt ut etter at mange tusen sørgende palestinere hadde minnet den drepte 16-åringen som ble stedt til hvile etter fredagsbønnen.

Sorg ble blandet med sinne, og med intifada — opprør - som slagord ga det utslag i de mest voldsomme kampene i Jerusalem på flere år. Minst 62 palestinere ble såret i sammenstøtene, en av dem var såret av skarpe skudd, opplyser Røde Halvmåne til nyhetsbyrået AFP. 13 politifolk skal ha blitt lettere såret. Også før og under begravelsen var det sammenstøt.

Samtidig fortsatte militante palestinere på Gazastripen å skyte raketter mot Israel, som svarte med artilleriild, men det er ikke meldt om sårede.

Gutten ble funnet drept og brent til det ugjenkjennelige i Vest-Jerusalem onsdag formiddag, bare timer etter at han angivelig ble bortført på vei til morgenbønnen. Liket av 16-åringen ble fredag gitt tilbake til familien etter å ha blitt obdusert av israelske rettsmedisinere.

— Dersom vår sønn hadde vært israeler, hadde de pågrepet drapsmennene i løpet av minutter. Men fordi han er araber, så pågrep de ingen, sa hans far Hussein Abu Khudair da han tok imot sørgende fredag, ifølge nyhetsbyrået DPA. (©NTB)