Hvis regimet tror det kan vinne tilbake hele Syria med militære midler, vil det gå riktig ille, advarer Russlands FN-ambassadør Vitalij Tsjurkin i et intervju med den russiske avisen Kommersant.

— Russland har investert tungt i denne krisen, politisk, diplomatisk og nå også militært. Derfor ønsker vi at Assad reagerer på dette, sier Tsjurkin.

Han advarer president Bashar al-Assad mot ikke å lytte til russiske råd og handle på tvers av hva Russland mener er riktig. Han sier også at den syriske presidentens holdning «ikke er i overensstemmelse med Russlands diplomatiske innsats», og at regimet bør la Russland bestemme hvis det vil komme seg ut av krisen på en «verdig måte».

— Hvis de på noen måte bryter med denne kursen, og det er min personlige mening, vil det oppstå en meget alvorlig situasjon. Også for dem selv. Hvis de fortsetter ut fra en holdning om at en våpenhvile ikke er nødvendig, og at de må kjempe seg til en seier til siste slutt, da vil denne konflikten vare svært lenge, og det er det forferdelig å forestille seg, sier Tsjurkin.

På sikkerhetskonferansen i München i forrige uke ble 17 land enige om at det skal innføres en våpenhvile mellom den syriske regjeringshæren og opprørsgrupper, at det skal bringes nødhjelp inn til alle beleirede områder. Samtidig ønsker man at forsøket på å få i gang FN-støttede fredsforhandlinger gjenopptas. (©NTB)