«Blind» konkurrerer mot «Nymphomaniac» fra Danmark, «Betoniyö» («Concrete Night«) fra Finland, «Hross i oss» («Om hester og menn«) fra Island og «Turist» fra Sverige.

— De fem nominerte filmene representerer kremen av moderne nordisk kino. Deres fremstilling av menneskelige følelser og naturkrefter viser et overraskende mangfold, sier Petri Kemppinen, administrerende direktør i Nordisk Film & TV Fond, i en pressemelding.

Vinneren av Nordisk råds filmpris offentliggjøres på Nordisk Råds sesjon i Stockholm 29. oktober.

Den norske juryen sier følgende om sitt valg av «Blind» som norsk kandidat:«Eskil Vogt er kjent for sitt manussamarbeid med Joachim Trier. Når han nå langfilmdebuterer som regissør, er det med en slående original, dristig og morsom film om en blinds forestillingsverden. Ellen Dorrit Petersen spiller med bravur og fandenivoldskhet en kvinne som isolerer seg med sin datamaskin etter å ha mistet synet. Med den skriver hun fram to karakterer som lever ensomme liv, samtidig som hun dikter rundt sitt eget. Vogts bemerkelsesverdige manus er blitt til en leken, utfordrende og visuelt vakker film, og en fin og sår betraktning av menneskelighet.«

«Blind» har allerede vunnet flere priser på utenlandske festivaler. I august vant den fire Amanda-priser, og filmen er igjen satt opp på kino i Oslo.