De to jentene Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedahl Sandsmark (13) var på tur på riksvei 229 i Aurskog-Høland med hest og sulky da de ble påkjørt bakfra på ettermiddagen lørdag 11. januar. Jentene ble brakt til sykehus, men døde av skadene. 11-åringen døde allerede natten etter, mens 13-åringen døde formiddagen etter.

Ulykken skjedde rundt fire kilometer fra Bjørkelangen. Nå er mannen i 40-årene som kjørte på de to jentene tiltalt for uaktsomt drap, melderNRK.

Mannen var først siktet for brudd på veitrafikkloven, men siktelsen ble senere endret til uaktsomt drap, på bakgrunn av rekonstruksjon, avhør og åstedsundersøkelser.

Den tiltaltes forsvarer sier mannen var i en sjokktilstand etter ulykken, og at han ikke erkjenner straffskyld.

– Han husker ikke hendelsesforløpet. Det eneste han husker er et smell, men ikke hvordan ulykken oppsto, sier advokat Gunhild Lærum til NRK.At sjåføren nekter straffskyld er en stor belastning for jentenes foreldre, sier foreldrenes bistandsadvokat Christian Lundin.

– Dette er en tragedie for alle involverte. Men det er klart det blir en belastning for familien å møte sjåføren i retten, sier Lundin til kanalen.

Fædrelandsvennen kommer tilbake med mer.