«Bedrageriene fremsto som utspekulerte og med lav risiko for straffansvar», skriver Kristiansand tingrett i tilståelsesdommen.

Ifølge siktelsen lurte 18-åringen fra Søgne flere ulike personer til å kjøpe seksuelle tjenester for til sammen 72.000 kroner. Via Facebook ga han seg ut for å være «Eskorte Anette». Kundene betalte med gavekort blant annet fra datakjeden komplett.no. Svindelen foregikk fra august til oktober i år.

Kjeden varslet

Opprullingen av saken startet med at datakjeden stusset over at en rekke gavekort var bestilt og sendt til en adresse i Søgne.

— Kjeden tok kontakt med oss, og vi begynte å nøste i saken, sa Jahn Ove Thorsen, etterforskningsleder ved Søgne og Songdalen lensmannskontor, da saken ble kjent.

Politiet avdekket at 18-åringen fra Søgne samarbeidet med en 17-åring fra Malvik i Sør-Trøndelag i svindelen. Til sammen skal tenåringene ha lurt et titalls menn for rundt 150.000 kroner.

Dømt for andre gang

Tirsdag denne uka møtte 18-åringen i Kristiansand tingrett. Han erkjente svindelen og aksepterte straffepåstanden: fengsel i 45 dager, der 15 dager er betinget. Straffen er en felles straff med en dom fra juni i år, der han ble dømt for å ha bedratt ti personer til å forhåndsbetale pc-utstyr de ikke fikk.

«Retten har ikke noe å bemerke til straffeforslaget. Dette selv om siktede er svært ung. De forhold han nå skal dømmes for er alle begått i prøvetiden etter en annen bedrageridom», skriver retten blant annet.

I tillegg til fengselsstraffen får Søgne-mannen inndratt sitt pc-utstyr.