— Jeg kommer til å kjempe til siste slutt, sier Rousseff til The Intercept i sitt første intervju etter at det ble besluttet at hun skal stilles for riksrett.

I forrige uke stemte senatet i Brasil for at det skulle åpnes riksrettssak mot Rousseff. Hun anklages for å ha trikset med nasjonalregnskapet i forkant av presidentvalget i 2014. Men Rousseff avviser alle anklager og hevder hun er utsatt for et kupp.

— Det er ingen alvorlig forbrytelse, på samme måte som det ikke er en forbrytelse mot budsjettet. Det er ikke et lovbrudd, sier Rousseff i intervjuet med den amerikanske journalisten Glenn Greenwald.

Rousseff er suspendert i 180 dager mens riksrettssaken behandles, og visepresident Michel Temer er innsatt som fungerende president.

— Det virker som om denne illegitime interimsregjeringen kommer til å være svært konservativ i alle avgjørelser. Å ikke ha noen kvinner eller svarte personer i regjeringen synes jeg vitner om en manglende omsorg for det landet du regjerer, sier Rousseff i intervjuet. (©NTB)