KRISTIANSAND: — Føreren av den stjålne bilen ble etter en kort biljakt blokkert inne av politiets patrulje. Da brøytet den seg vei ved å kjøre inn i patruljebilen. Han kom seg forbi politiet og stakk av, forteller etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

— Bilen fant vi igjen i Balchens vei på Hamresanden, men føreren av bilen var vekk. Det ble søkt etter mannen i området, men uten å finne ham, sier Nesland.

Biltyven

Identiten til tyven er kjent. Han har flere tilfeller av biltyveri på rullebladet og er pågrepet flere ganger for vinningskriminalitet. Han er cirka 30 år og allerede en gjenganger i systemet.

— Politiet har sjekket mannens bolig uten resultat. Men vi håper å pågripe ham snart, sier etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

— Har han brukt vold mot politiet tidligere?

— Han har ikke vært kjent for det. Men her er det vist en vilje til å skade politiets materiell for å komme seg vekk. Så nå er det kjent. Det er ikke ofte vi ser dette, men det har hendt fra tid til annen, sier Nesland.

Krasjet Porsche Cayenne i politibil

Det var en Porsche Cayenne som var stjålet. Ved 12.20-tiden søndag sto den med punkterte dekk og alle vindusrutene knust i Balchens vei på Hamresanden. Noen meter bak sto politibilen.

Innsatsleder Frank Salvesen i Agder politidistrikt sa til Fædrelandsvennen at Porschen var meldt stjålet.

En stjålet Porsche Cayenne ble stående med punkterte dekk og knuste ruter i Balchens vei etter politijakten. Foto: Steinar Vindsland
Flere av vinduene i Porschen er knust. Foto: Steinar Vindsland

— En politipatrulje identifiserte den siden den var etterlyst, sier han til Fædrelandsvennens reporter på stedet.

På rømmen i Moneheia

En ifølge politiet kort biljakt endte i Balchens vei på Hamersanden. Der rygget føreren av Porschen inn i politibilen, før han kjørte noen meter og stakk av til fots.

— Nå er han trolig på rømmen til fots i Moneheia, sier Salvesen.

Stjålet natt til 17. mai

Operasjonsleder Eide sier til Fædrelandsvennen at bilen ble stjålet under et villainnbrudd på Nesøya i Akershus natt til 17. mai.

På nasjonaldagen omtalte Budstikka det aktuelle innbruddet.

- De har rasket med seg bilnøkler og tatt med seg en bil, sa operasjonsleder Tora Jordan til avisen.

Har du tips, bilder eller video? Kontakt oss på 03811 eller tips@fvn.no!

Politibilen har skader i fronten etter biljakta. Foto: Steinar Vindsland