Marinko Kurtovics mannskap hadde god kontroll i bortekampen, selv om ledelsen ved pause "bare" var på to mål. Etter hvilen festet arendalslaget grepet, og ledet to ganger med 11 mål. Seieren beviste at ØIF er i godt slag før cupfinalen mot Bodø i Oslo Spektrum kommende tirsdag.

— I 2. omgang var det som om vi var et helt nytt lag på banen. Målvakt Medhus og forsvaret vårt spilte meget godt, sier ØIF Arendal-trener Kurtovic.

Han sliter med influensa, og måtte se kampen på tv hjemme. I Kurtovics fravær var det assistenttrener Asle Gran som ledet de rødsorte til seier.

Kaptein Eirik Heia Pedersen, veteranen André Jørgensen Hofstøl og svenske Marcus Dahlin scoret jevnt og trutt for ØIF, og delte matchens toppscorertittel med seks scoringer hver.

ØIF Arendal har nå 24 poeng på 15 spilte seriekamper, og leder eliteserien med fire poengs margin på Haslum og Bodø. Begge de lagene har imidlertid muligheten til å knappe inn forspranget til to poeng senere lørdag. Haslum møter Nøtterøy og Bodø møter Drammen kl. 18 lørdag.

PS! Både Haslum og Bodø vant sine kamper lørdag, og ligger dermed to poeng bak ØIF Arendal på tabellen.