KRISTIANSAND: Frekke tyver var på ferde natt til lørdag, da gjerdet lå på en henger hos smeden på Mjåvann som skulle restaurere gjerdet.

Restaureringen er en del av den storstilte oppussingen av den ikoniske hjørnebygningen fra 1897, som huser burgerkjeden i førsteetasjen, men som nå også blant annet skal inneholde en festsal i kjelleren.

— Fryktelig surt

Sammen med investorfetteren Kurt Mosvold har Roy Gundersen bladd opp 45 millioner kroner for det gamle bankbygget i Markensgate, og han er oppgitt over at en del av bygningens fasade nå har forsvunnet.

— Gjerdet hører til den gamle eiendommen, så det er fryktelig surt. Det var jo gjort en skikkelig jobb med å restaurere det gjerdet, sier Roy Gundersen.

Han forteller at gjerdet var sandblåst, rettet og lakkert, og at det kunne stått i hundre nye år.

— Det er et tungt gjerde, og det veier sikkert flere hundre kilo. Jeg vet ikke hva det kan omsettes i som skrapjern, men for oss har det mest affeksjonsverdi, sier han.

Dusør

Han håper nå at gjerdet dukker opp, hvis ikke skal smeden lage et nytt gjerde til fasaden.

— Tyverier er anmeldt, og det skal visst være overvåkningsbilder. Men dersom noen skulle komme over det så skal jeg betale 10.000 kroner i dusør, sier han.