KRISTIANSAND: — Tre trailere står fast i Farvannsbakken og en i Timenesbakken. Så nå er det problemer igjen, etter en liten pause tidligere i kveld, sa operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt til fvn.no sent tirsdag kveld.

Vogntogene er ifølge Klausen utenlandskregistrert. Trailerne i Farvannsbakken ble stående fast etter et trafikkuhell hvor to personbiler var involvert like før klokken 22 tirsdag kveld.

Ved 22-tiden ble et av vogntogene hjulpet opp bakken av en hjullaster, og situasjonen ble løst. Men kort tid senere oppsto nye problemer, med andre vogntog.

— Nå er det andre som står fast. I Timenes-bakken er det bom stopp i begge felt, sa Klausen ved 22.30-tiden.

I samme tidsrom kilte en trailer seg fast ved den automatiske bomstasjonen mellom Grimstad og Lillesand.

— En personbil forsøkte å komme seg forbi, noe som endte med at denne også ble stående fast, kilt inntil vogntoget, sier Klausen.

Men politiet har ikke fått melding om ytterligere problemer natt til onsdag.

— Det eneste var at vi var i kontakt med tollvesenet. De hadde holdt igjen et par litauske vogntog og tre danske trailere på grunn av at de ikke var skodd godt nok, sier operasjonsleder Bård Austad tidlig onsdag morgen.

De danske trailersjåførene hadde med kjetting og fikk pålegg om å legge på disse før de fikk kjøre videre fra ferjeterminalen i Kristiansand. Det ble skaffet til veie kjettinger til de litauske vogntogene og til slutt fikk alle kjøre videre.

Flere dårlig skodde trailere fikk problemer da snøværet tok til tirsdag, noe som førte til lange køer i rushtiden tirsdag ettermiddag. Flere trailere ble stoppet og sjåførene fikk klar beskjed om å legge på kjettinger. Langs E 39 ble det også iverksatt kolonnekjøring.