I dag stilte Marcus Ek i nettmøte på fvn.no for å svare på lesernes spørsmål. Svarene finner du ved å klikke på vinduet under.

KRISTIANSAND: – Det er verst i Oslo. Jeg var på VG-lista topp 20-show der i fjor, og da ble jeg overfalt av to hylende tenåringsjenter. De grep tak i meg, tok bilde og tviholdt i meg. Det er noe av det sykeste jeg har opplevd, helt absurd, sier Marcus Ek.

Klippet av hendelsen ligger ute på Youtube og er sett over 15.000 ganger. Se klippet her:

I God Helg på lørdag fortalte Marcus Ek og tre andre kjente bloggere fra Sørlandet om hvordan livet som blogger arter seg. En av dem var Kristina Andersen (20) fra Vennesla, og hun er i likhet med Marcus blant de mest populære bloggerne i landet. Men mens hun beskriver en stadig råere hverdag på nettet, med mye skittkasting og baksnakking, har Marcus en litt annen opplevelse. Selv om han følges av flere tusen lesere, slipper han unna den verste hetsen og sjikaneringen. Han tror det har en enkel forklaring.

– Det er så mye misunnelse mellom jenter. Jeg slipper det der. Hvis jeg en sjelden gang får noe negativt, så overser jeg det bare. Men det er ganske ekstremt å se hvordan de mobbet hun «Voe», jenta er bare 15 år. Jeg mener foreldre og skole har et stort ansvar i å oppdra barn og unge i skikk og bruk på nett.

Startet som skoleoppgave

Da Marcus startet bloggen for et par år siden, var planen kun å holde den gående så lenge skoleprosjektet i webdesign varte. Marcus er avgangselev på Noroff videregående skole i Kristiansand. Men før han visste ordet av det, hadde bloggen flere tusen lesere. Nå følges 18-åringen av 7.000 lesere hver dag.

Les bloggen hans her (ekstern lenke)

– Jeg tror det tok et par uker før jeg ble kontaktet av annonsører. Og jeg har fått oppleve sinnssykt mye i løpet av det siste året, takket være bloggen min. Jeg har vært med på innspilling av en musikkvideo til Anine Stang og deltatt på surfeleirer i både Norge og Portugal. Det er det som er så kult med blogging, det åpner seg en helt ny verden av muligheter.

En jentegjeng på syv jenter i 11-årsalderen passerer bordet hvor vi sitter, og stiller seg opp like bortenfor. De kikker og peker på Marcus. Han flirer og rister på hodet.

– Jeg synes det er bedre når de kommer bort og hilser på. Men det føles egentlig helt sprøtt at noen kjenner meg igjen.

Har live-sendinger

Men Marcus velger til gjengjeld å eksponere seg mer enn mange andre bloggere, som kun holder seg til tekst og bilder. På Marcus' blogg finnes det også videoklipp og live-sendinger, og i romjulen fulgte flere hundre seere med da han og venninnen Oda Herlofsen (18) kjørte live-sending av pepperkakebaking.

– Min opplevelse er at leserne liker live-sendingene, og de kommer gjerne med tips og innspill på hva vi kan gjøre.

Marcus har i likhet med mange andre toppbloggere i landet, begynt å tjene gode penger på bloggingen, men han ønsker ikke oppgi hvor mye.

– Jeg blogger først og fremst fordi det er gøy. I tillegg følte jeg for å lage en motvekt til alle rosabloggene. Vi trenger flere gutter som blogger.