Tre chartrede tyrkiske fly sto i 16-tiden klare på Ben Gurion-flyplassen i Tel Aviv, men det var usikkert når de vil kunne ta av. Flyene skal til Istanbul, og foreløpig er det ikke klart når eller hvordan de tre norske aktivistene Espen Goffeng, Randi Kjøs og Nidal Hejazi skal komme seg fra Tyrkia til Norge.— De tre passasjerflyene vil ta av så snart de er ferdig boardet. To av nordmennene er om bord. Man venter nå på de siste passasjerene og den siste nordmannen, sier ministerråd Vebjørn Dysvik ved den norske ambassaden i Israel til NTB.

Dysvik er blitt opplyst om at det vil ta noen timer å få unna prosedyrene før avreise og viser til at flytiden fra Tel Aviv til Istanbul er to timer. Det innebærer at de tre flyene med aktivister tidligst vil kunne lande i Tyrkia i 20-tiden, men selv dette er et høyst optimistisk anslag.

— Vi har et realistisk håp om at nordmennene skal komme seg ut av Israel og at de vil ankomme Istanbul i løpet av kvelden. Hvordan videre transport til Norge skal løses, er under utvikling. Vi er i dialog med tyrkiske myndigheter og, ambassaden i Ankara er på saken, sier Dysvik.

I Istanbul vil de tre nordmennene bli møtt av ansatte ved den norske ambassaden i Tyrkia. (©NTB)