KRISTIANSAND: Kristiansanderen, som har irsk far og en mor fra Norge, har kommet hjem til Norge etter flere år i den engelske toppklubben Arsenal. På aldersbestemte landslag har han akslet den irske drakten, men nå åpner Sandnes Ulf-keeperen for å representere Norge i fremtiden.

— Det er mange gode irske spillere på min alder, og jeg vet at de følger meg i Irland, men om norske landslagstrenere tar kontakt vil jeg selvfølgelig høre på hva de har å si, sier McDermott til VG Nett.

McDermott kom hjem til Norge i sommer etter tre år i akademiet til Arsenal, og har i de siste kampene voktet buret for eliteserieklubben fra Sandnes. Han reiste til London-klubben sommeren 2009, og sa den gang til Fædrelandsvennen at han reiste til Arsenal for på sikt å kapre førstekeeperplassen.

— Jeg tror jeg kan bli førstekeeper der når jeg er litt over 20 år. Jeg går jo ikke til Arsenal for ingenting, jeg vil jo bli førstekeeper, sa den gang et 16 år gammelt keepertalent.

Men selv om 19-åringen er lovende, er køen lang for å kapre en førstekeeperplass i en av Premier Leagus største klubber. Nå er McDermott førstemann i rekken som burvokter i Sandnes Ulf, og U21-landslagstrener Per Joar Hansen følger med på utviklingen til McDermott, selv om han ikke slår dørene på vidt gap for ham riktig ennå.

— Om han fortsetter å prestere for et eliteserielag, så er sjansen der selv om han bare er 19 år. Men er man god nok, så er man også gammel nok. McDermott og mange flere kan jo utvikle seg veldig på de neste åtte måneden. Det handler bare om å få mye spilletid, sier Hansen til VG Nett.

McDermott ble i august løst fra kontrakten med Arsenal og har kontrakt på halvannet år med Sandnes Ulf.