Venninnegjengen «Damebrog» ble dannet i 1967 og består av blant andre Kari Simonsen, Liv Ullmann og Lise Fjeldstad. Venninnene var blant de selvskrevne gjestene i teaterdronningens bisettelse og hadde fått plass på benkeradene bak Foss' familie. Lise Fjeldstad skulle selv lese et dikt under seremonien.Wenche Foss' sønn, Oslo-ordfører Fabian Stang, har tidligere gitt dameklubben det treffende navnet «Damebråk».

En annen av de spesielt inviterte gjestene var Wenche Foss' 85 år gamle vaskehjelp gjennom alle år. Foss' familie ønsket at bisettelsen skulle være åpen for publikum og det var gjort plass til rundt 800 gjester.

De som sto først i køen og som slapp først inn gjennom publikumsinngangen da domkirkens dører åpnet klokka 13 var Trinelin Benes fra Oslo, Tor Raymond Hjerngaard fra Gol og Maria Kramer-Johansen fra Sandvika.

– Jeg har møtt henne ti ganger under Vivil-lekene i Bærum. Jeg er her for å ta et verdig farvel med henne. Jeg syns hun var så god. Det var veldig morsomt å møte henne, sa Hjerngaard før han fant en ledig plass i domkirken.

Først like før klokka 14 ankom Wenche Foss' nærmeste familie, fulgt av statsminister Jens Stoltenberg og helt til sist kong Harald og dronning Sonja. (©NTB)