Kampen mot bunnlaget Giv Akt begynte oppskriftsmessig med et overtak til oss, men uten klare målsjanser. Vi sank dessverre fort ned i tempo og hjemmelaget begynte å ta over litt, og spilte seg til flere hjørnespark.

Etter snaue 20 minutter tok de ledelsen på ett av dem. Litt usikker på målscorer, men vi tror det var Bjørn Sverre Roland som fikk stå nokså alene og heade inn 1-0. Vi kom bare til en stor sjanse før pause, og fikk et mål til bakover like før det ble blåst av. En lur liten pasning fremover fant Anders Hansen Gjertsen og han doblet ledelsen til laget som stod med kun to poeng på ti hjemmekamper.

Trener Jonn Arvid ‘Ruta’ Engesland innrømmet å ha brølt på spillerne i pausen, for første gang på dette nivået, og i dette tilfellet hjalp det i hvert fall. Vi kom ut i andre omgang som et helt annet lag, og det tok ikke lang tid før reduseringen kom.

Nå var det vi som scoret på corner, ballen ble først reddet på streken før Markus Nyhus smelte ballen opp i nettaket fra skrått hold. Venstresiden med spesielt Mathias Engebretsen og Peder Karlsen viste nå fram teknikk, vilje og tempo som manglet i første omgang, og på høyre kom Sondre Andersen innpå til sin debut i 4.divisjon, og skapte også mye.

Sjansene kom på løpende bånd og ble ofte så vidt avverget av keeper eller forsvar, eller så endte ballen like utenfor, og Giv Akt hadde lite å by på nå. 2-2 kom midtveis i omgangen. Lucas Næss satte den inn etter forarbeid av Mathias og Sondre. Med ti minutter igjen fikk vi en fordel i jakten på seier da hjemmelagets høyreback pådro seg rødt kort, og Daniel Goa Utgårds frispark gikk over alt og alle og lurte seg så vidt inn nede ved lengste stolpe.

I sluttminuttene kom også Giv Akt litt fremover før Adam Pytel fastsatte sluttresultatet til 4-2 på overtid, da han fikk ballen på straffemerket ganske ensom og enkelt trillet ballen i buret. ‘Football is a game of two halves’ heter klisjeen fra England, men denne kampen hadde to helt forskjellige omganger, og vi viste til slutt kvaliteter nok til en fortjent seier.

Med tre poeng gikk vi nok en gang forbi Lyngdal og Donn på tabellen. Ett poeng foran begge to når vi har fire kamper igjen. Neste kamp er allerede kommende torsdag, hjemme mot Vigør, 19:30.

4. divisjonstabellen ser du her

Vårt lag: Aleksander Lie, Jon Herman Tukiainen Lundevold, Børge Engesland, Adam Pytel, Ishan Skårdal, Martin Gardiner, Daniel Goa Utgård, Mathias Engebretsen, Lucas Næss, Markus Nyhus, Peder Andrés Åsemoen Karlsen.

Innbyttere: Kjetil Bjørk Isaksen, Sondre Andersen, Benjamin Udø.