I uttalelsen fra dommer George O'Toole heter det at punktene Tsarnajevs advokat tok opp i begjæringen allerede var avgjort før rettssaken mot ham startet. Blant annet mente forsvarsadvokat Judith Clarke at det var umulig å finne en upartisk jury i Boston på grunn av den intense mediedekningen av angrepet.

— Det er ingen grunn til å tro at lokale medier ville dekket rettssaken mindre aktsomt dersom den ble flyttet til et annet distrikt, skriver O'Toole i den 37 sider lange beslutningen.

Han understreket samtidig at Clarke allerede i innledningen skriver at Tsarnajev har innrømmet at han utførte bombeangrepet sammen med sin storebror Tamerlan. Tsarnajevs forsvarere har konsentrert seg om å unngå dødsdom, framfor å prøve å bevise hans uskyld.

Tsarnajev ble 24. juni i fjor dømt til døden ved sprøyte for angrepet mot maratonløpet, som tok livet av tre mennesker og såret 264 andre.

Under rettssakens siste dag ba Tsarnajev ofrene om tilgivelse, før han så fikk dødsdommen forkynt. Han sitter nå i et høysikkerhetsfengsel i Colorado. (©NTB)