En lastebil veltet på E 39 ved Sira i Flekkefjord torsdag. Lastebilen ble liggende på tvers og sperret trafikken i begge retninger. Veien var stengt i over 8 timer.

— Stengingen varte usedvanlig lenge, og det er svært uheldig, forteller Mjaaland.

I over 8 timer var E39 helt eller delvis stengt. Rundt klokka 20.30 ble ett kjørefelt åpnet for trafikk.

Krevende område

— Det er en svært utfordrende jobb å berge et så stort vogntog. I tillegg veltet den i et krevende område, der veien er smal og med fjell på begge sider.

Johan Mjaaland, avdelingsdirektør i Statens vegvesen og leder for veiavdelingen i Vest-Agder. Foto: Tormod Flem Vegge

Om dette er den lengste stengningen de har hatt på E39 kan han ikke svare på.— Men det er svært sjelden at vi ser slike bilder som i dag. Dette sier mye om veistandarden på denne strekningen, sier avdelingsdirektøren.

Mjaaland legger ikke skjul på at ny E39 gjennom Vest-Agder har høy prioritet hos Statens vegvesen.

Setter sin lit til Nye Veier

— Dette har vi jobbet med i mange år, og vi legger til rette så godt vi kan med planer for en ny E 39. Etter nyttår er det de nye veiselskapet Nye veier AS som skal overta. Vi som drifter veinettet er bekymret for at slike hendelser kan skje. I dag var det heldigvis ingen alvorlig personskade. Nå kommer vinteren, og det en utfordrende tid med alle lastebilene som kjører på strekningen.

Da E 39 var stengt, anbefalte Statens vegvesen omkjøring på fylkesvei 42 og fylkesvei 466. — Omkjøringsveiene er relativt gode, og de kan avvikle den trafikken som har vært i dag. Strekningen der traileren veltet er den minst trafikkerte på E 39 i fylket, og da blir ikke konsekvensene like store, sier Mjaaland.