Ronaldo ble første spiller med scoring i fire ulike EM-sluttspill da han scoret mål nummer sju og åtte i 3-3-kampen mot Ungarn. Platini scoret alle sine ni mål da han bar Frankrike til EM-seier på hjemmebane for 32 år siden. Det åttende var 3-2-målet rett før slutt i 2. ekstraomgang av semifinalen mot Portugal i Marseille.

Ronaldo var ikke født den gang. Han kom til verden i februar 1985 og ble altså unnfanget rett før eller under EM-sluttspillet som en stund så ut til å kunne gi Portugal den aller første store tittelen. Tre tiår senere venter fotballnasjonen lengst vest i Europa fortsatt.

Etter en dårlig start på EM viste Ronaldo tegn til storform med to mål og en assist mot Ungarn. Etter 33 avslutninger i gruppespillet (hvorav bare åtte mellom stengene) ofret han seg mer for laget i åttedelsfinalen mot Kroatia og banet med sin eneste avslutning vei for Ricardo Quaresmas vinnermål på keeperretur rett før slutt i ekstraomgangene.

— Helst ville jeg se ham treffe mål 15 ganger i hver kamp og score 10 ganger, men motstanderne tillater ikke det. Vi må finne en balanse, og det er viktig at hver spiller utfører sin rolle i laget, sier landslagssjef Fernando Santos.

Ronaldo hjalp Portugal til EM-finale i sitt første mesterskap, som 19-åring, på hjemmebane i 2004. Det endte med bitter skuffelse da Hellas vant 1-0. (©NTB)