En grov keeperfeil så lenge ut til å bli avgjørende. Ungarn-målvakt Gábor Király mistet ballen etter en corner i 1. omgang. 40-åringen kavet videre i håp om å rette opp feilen, men i samme moment felte Tamás Kádár Aron Gunnarsson.

Gylfi Sigurdsson gjorde som Kjetil Rekdal på samme arena (Stade Vélodrome) i 1998-VM. Han satte ballen langt inne mot stolpen til høyre for keeper. Király kastet seg motsatt vei.

Etter 87 minutter var tidligere Brann-spiller Birkir Már Sævarsson uheldig. Han styrte et innlegg i eget nett. Rett bak ham sto innbytter Dániel Böde klar til å score i tomt bur på innlegget fra Nemanja Nikolic.

På overtid hadde Island en kjempesjanse på frispark. På returen skjøt Molde-spiller Eidur Gudjohnsen via en ungarer og centimeter utenfor.

— Vi hadde litt flaks, men vi fortjente det, for vi dominerte kampen. Jeg er stolt av mitt lag, som hadde ballen så mye og spilte fotball. Vi har tatt store skritt. Islendingene har masse erfaring og viste i kvalifiseringen at de er et topplag, sa Ungarns landslagssjef Bernd Storck ifølge uefa.com. (©NTB)