— Alternativene florerer nå på sosiale medier. Dette skjer over hele landet, ikke bare i de store byene. Staten går årlig glipp av hundrevis av millioner, sier leder Knut Thommasen i Norges Taxiforbund til Klassekampen.

Han mener ungdom i Norge i dag lærer at de kan kjøre svart, og at årsaken delvis er at politiet ikke prioriteter slik ulovlig virksomhet.

Det verste med dette er at ungdommer ikke er klar over at de gjør noe ulovlig, synes Thommassen, som sier konsekvensen er at det oppstår et problem med å rekruttere sjåfører til distriktene, noe som kan gjøre eldre personer skadelidende.

— Vi er i en prioriteringsskvis hver dag, og mindre alvorlig kriminalitet som også er ressurskrevende å etterforske, kommer ikke først i køen. Det er ikke viljen det mangler på, men vi prøver å gjøre det beste vi kan basert på de ressursene vi har til rådighet, sier sjef Arve Nordtvedt ved Sentrum politistasjon i Trondheim til avisen. Han er samtidig positiv til en kartlegging av problemet og forslag til tiltak som kan lette politiets arbeid.

Taxiforbundet, som har fått Skattedirektoratet med på et prosjekt for å se på mulige tiltak, skal denne uken i møte med Politidirektoratet om saken. (©NTB)