Det sier analysesjef Jon Fitje Hoffmann til TV 2.

— Vi fikk opplysninger om at en gruppe personer har reist fra Syria med målsetting om å gjennomføre et terrorangrep i Vesten, og Norge er nevnt konkret. Det var utgangspunktet for den situasjonen vi er i nå, sa analysesjefJon Fitje Hoffmann i PST til kanalen. - Så har vi gjort det vi kan for å avklare og verifisere disse opplysningene. Det arbeidet har så langt ført til at vi mener troverdigheten i disse opplysningene er styrket, sa han videre.

Vet ikke hvor gruppen er

Fitje legger til at det ikke er klart hvor gruppa befinner seg nå, men at de ikke nødvendigvis ville gåt ut med det om de hadde hatt slike opplysninger.

– Dette er en veldig spesiell situasjon som hele PST har jobbet med sammen med våre samarbeidspartnere, først og fremst Etterretningstjenesten. Mange er involvert i vurderingene og handlingene man gjør på bakgrunn av det, forteller Hoffmann.

Opplysningene blir kjent samme dag som politiet vil vurdere å gjøre flere tiltak enn de som ble tatt i bruk som følge av terrortrusselen som ble kjent torsdag.

Ytterligere tiltak

– Vi vil ha telefonmøte med alle politimesterne, få inn situasjonsrapporter, og se om vi skal gjøre ytterligere tiltak, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård tilTV-kanalen.

PST visste at gruppen hadde reist også i går, men har valgt å ikke gå ut med informasjonen før nå.

Når det gjelder PSTs informasjon om at trusselen er tidsbegrenset, svarer Hoffmann slik:

— Informasjonen vi har om tidsbegrensningen er ikke sikre fakta. Det kan forandre seg. Denne trusselen har ingen helt klar utløpsdato , men vi mener likevel trusselbildet ikke vil være langvarig, sier PSTs strategisjef.

Aftenposten kommer med mer.