Torsdag 17. desember ble Galina Sandeva funnet drept i sin bil på Bispekaia i Oslo. Dagen før mottok politiet et nødanrop fra 28-åringens mobiltelefon ved Bispekaia klokka 21.32. Politiet gjennomfører blant annet analyse av mobiltrafikken i det aktuelle området — et arbeid som kan vise seg å være svært krevende, skriver VG.

— Dette er et av de områdene i landet hvor du i et øyeblikksbilde kan ha flest antall mennesket og tetthet av basestasjoner, sier Tommy S. Johansen, dekningsdirektør i NetCom. Han sier det dreier seg om mange titusener, og det kan kun gjelde for ett enkelt øyeblikksbilde.

En time etter nødanropet slo den dreptes telefon inn på en basestasjon på St. Hanshaugen/Ila-området, rundt fire kilometer unna Bispekaia. Dersom gjerningspersonen tok med seg Galinas mobiltelefon fra åstedet kan politiet analysere seg fram til to telefoner som følger samme rute til samme tidspunkt.

— Hva vi har av informasjon knyttet til basestasjoner og andre undersøkelser, ønsker vi foreløpig ikke å kommentere, sier Stein Olav Bredli, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt. (©NTB)