Düsseldorf: Etter at han tok 2. plass i lagsprinten sammen med Eldar Rønning, tok han av seg klærne og spurtet bortover oppløpssiden i retning smørebodene. På veien løp han til alt uhell rett inn i en barneflokk.

Han unnskyldte seg på TV overfor kjæresten hjemme i Oslo før han startet strippeshowet, og han forklarte vaktene om hvorfor han måtte gjennomføre stuntet.

Foranledningen var denne: Fredag lovet han å gå naken fra stadion til løperhotellet om han kom på pallen i lørdagens individuelle renn. Det klarte han med 2. plassen.

Men lørdag vegret han seg da lagkameratene trakk veddemålet fram i det offentlige lyset.

Søndag var det ingen feighet å spore. Da viste han fram for gud og hvermann at han ikke har kastet bort tiden på stranden i sommer.

— Jeg er imponert. En god type. Det er aldri kjedelig rundt ham, kommenterte Marit Bjørgen.

— Det er kjempeartig å være på tur med ham. Han kunne ikke bakke ut fra dette. Han måtte gjøre det. Hadde jeg vunnet lørdag skulle jeg løpt naken forbi her jeg også, gliste Petter Northug.

Det ble «kun» 4. plass til Norges førstelag under søndagens lagsprint i langrenn i Düsseldorf. Det norske 2. laget med Øystein Pettersen og Eldar Rønning ble nummer to bak relativt suverene Sverige.