For å se reportasje fra TvSør klikk på linken nederst i artikkelen.

MANDAL: — Nei, det er for tidlig å si noe om jeg vil bygge dem opp igjen. Først må jeg se hva forsikringsselskapet og de andre eierne sier.

Advokat Kristian Launes er langt nede etter at bølgene lørdag ettermiddag knuste flere av de nyoppsatte sjøbodene hans på Launes.

— Jeg har vært mye på sjøen opp igjennom, men aldri sett sånne resultater av naturkreftene, sier han.

Pinneved

Det er tre bygninger som er delt opp i til sammen 14 boder.

I løpet en halv time lørdag ettermiddag var den bygningen som stod mest utsatt til, gjort om til pinneved. En av de to andre vred seg nesten 90 grader på fundamentet.

Torbjørn Høyland fra Øyslebø var en av flere som var vitne til ødeleggelsene:

— Det å se naturkreftene ta overhånd på en slik måte er svært fascinerende, men det er selvfølgelig synd at sjøbodene ble ødelagt.

Høyland så episoden sammen med sine barnebarn, og fikk alt på film.

— Vi kommer nok til å se filmen flere ganger. Flere av personene som kikket på sammen med oss, sa de aldri hadde sett maken. Barnebarna var på tå hev, og dette er ikke noe de glemmer med det første, sier Høyland.

Fundamentet til de tre bygningene er støpt i betong. Alle tre var ferdige utvendig, og innvendig var enkelte skillevegger satt opp. Men etter stormen og bølgenes herjinger var bare én av de tre bygningene tilnærmet intakt.

Stor kraft

Launes selv eier den ene bygningen hvor alle seks bodene ble helt ødelagt. Han har solgt enkelte av bodene i de to andre bygningene til privatpersoner og vil nå ta kontakt med de nye eierne.

— I hver av de to andre bygningene er det fire boder. Hver bygning skal drives som et sameie. Heldigvis er den ene bygningen nesten helt uskadd. Den andre er halvskadd, sier Launes.

Da Fædrelandsvennen var på stedet mandag morgen, veltet fortsatt bølgene inn over bryggen med stor kraft, og plankerester fløt fremdeles inn mot land.

På stranden, 20 meter lenger inne i viken, ligger mye av materialene fra de totalraserte sjøbodene. Bærebjelker brukket som fyrstikker vitner om de sterke naturkreftene som var i aksjon lørdag.

paal.r.kaalaas@fedrelandsvennen.no

For å se videoen må du ha programmet Windows Media Player.