SkøyterArendal— For å vinne 10.000 meteren i VM må det gåes under verdensrekorden, sier Grødum.Arendalitten har stor tro på at det er mulig å gå under 12.51.60, som er verdensrekorden til nederlenderen Sven Kramer. - Jeg gikk i samme par som Kramer da han satte den rekorden, og det var faktisk et lureløp til tider, sier Grødum. REVANSJEN UTEBLE.

Som et ekstra trekkplaster i forbindelse med helgens juniorlandskamp i Arendal, ble det arrangert en 5000 meter-duell mellom Grødum og nederlenderen Bob de Jong. Sist de to gikk i samme par, var på 10.000 meteren under OL i Torino. de Jong ble olympisk mester, mens Grødum gikk inn til en fjerdeplass.På hjemmebane måtte Grødum nok en gang se seg slått av de Jong, som vant på tiden 6.48.45. Grødum endte 21 hundredeler bak nederlenderen i mål. - Jeg gikk for å vinne, men det ble et hardt løp. Dette var nok ikke det beste løpet jeg har gått, sier Grødum.Heller ikke nederlenderen var helt fornøyd etter gårsdagens duell.- Tror ikke jeg har gått saktere hele sesongen, sier de Jong.De Jong forteller at han var redd Grødum skulle ta han på de siste meterne.- Han kom veldig fort i den siste svingen, men heldigvis klarte jeg å holde unna, sier de Jong. TUNG I KROPPEN.

Grødum innrømmer at han fortsatt sliter med teknikken i svingene.- Jeg jobber stadig med å få den til å sitte. I dag måtte jeg jage for å ta igjen de Jong gjennom hele løpet, og da var det vanskelig å få den til å sitte. Tross tap på hjemmebane var Grødum fornøyd med å få et løp i kroppen.- Siden verdenscupløpet i Moskva for to uker siden har jeg trent veldig hardt, så det var bra med et løp i kroppen før NM neste helg, sier Grødum.Etter NM blir det noen rolige dager og julefeiring, før arendalitten øker treningsmengdene igjen.- Tredje juledag reiser jeg på høydetrening med landslaget til Davos. Jeg satser på å trene en del i høyden fram mot VM i midten av mars, sier Grødum.Tekst: Bjørnar Tommelstad