Winslet, som for to år siden — som 31-åring - ble den yngste kvinnelige skuespilleren nominert til fem Oscar-statuetter, har to nye filmer på gang, som begge kan innbringe henne nye nominasjoner: «The Reader» mot Ralph Fiennes og «Revolutionary Road», der hun gjenforenes med «Titanic»-motspiller Leonardo DiCaprio for første gang i et filmprosjekt regissert av hennes ektemann Sam Mendes, og der hun og Leo spiller et ektepar.

— Leo og jeg visste alltid at dersom vi skulle gjøre noe sammen igjen, ville det være en følelse av forventning. Vi måtte finne noe som var riktig. Vi kunne se for oss hvordan vi spilte et ektepar. Vennskapet vi har og hvor solid det er, var noe vi kunne bruke. Leo og jeg vet hva den andre føler, vi har en fysisk avslappethet fordi vi har kjent hverandre så lenge, sier Winslet til bladet.

Ektemann Sam Mendes får også slippe til, og hevder at den ordløse kommunikasjonen Kate og Leo har seg imellom har «spart oss for uker med arbeid». Samtidig bestemte han seg for å behandle kona som «en hvilken som helst skuespiller» - 24 timer i døgnet.

— Hadde jeg kommet hjem og snakket til henne som en ektemann, og ikke som regissøren hennes, ville det vært svært forvirrende for henne. Og for meg også. (©NTB)