Eggen sa etter Tørums avgang at han hadde hatt lite å gjøre med det offensive planen mot Valencia.

Knut Tørum er tilbake etter en lang ferie, og nå tar den tidligere RBK-treneren bladet fra munnet etter kritikken fra Nils Arne Eggen.

— Ikke alt som kommer fra Nils Arne er riktig - eller bra for Rosenborg. Det han sier har en tendens til å bli utbasunert som en sannhet. Han fungerer som en megafon i medie-Norge. Han oppfattes som en med veldig tyngde, men det er ikke alltid hold eller fullstendig sannhet i det han sier, sier Tørum ifølge dagens VG.

Ifølge avisen kritiserte Rosenborg-legenden Tørum i gratisavisen Trondheim. Der sa han blant annet at Tørum var i utakt med verdiene nedfelt i Rosenborgs fotballfilosofi og at treneren hadde lite å gjøre med den offensive strategien som ble brukt mot Valencia på hjemmebane, Tørums siste kamp.

— Vi brukte ikke en gang laget Nils Arne foreslo vi skulle starte med, sier bergenseren.

Han mener Eggen tok på seg alt for mye ære for den strålende kampen som endte med 2-0 seier til trønderne.

— Helt latterlig, patetisk, you name it, sier Tørum om mannen han kaller "megafonen fra Orkdal".

— Jeg opplever at han ville rakke ned på min faglige autoritet. I det hele tatt synes jeg det var merkelig at han skulle uttale seg om alt. Han var knapt til stede hele sesongen. Alt jeg hadde å gjøre med Nils Arne var i forbindelse med Valencia-kampen. Da snakket vi i 30 minutter.

Tørum vil selv ikke mene om Rosenborg bør ha mindre å gjøre med Eggen og gamle guder dersom de skal komme videre som klubb, men legger til at han ikke måtte opptre som en Eggen-kopi.

— Jeg fikk være meg selv, og føler jeg ble godtatt for den jeg var.

Han føler seg nå klar for en ny trenerjobb.

— Jeg blir gjerne hovedtrener for et lag, men må heller ikke det. Men jeg har lyst til å være klubbtrener, jeg vil jobbe med spillerne på treningsfeltet hver dag. Fra januar er jeg egentlig veldig klar for å begynne å jobbe igjen, sier Tørum.