Keeperen kom til Vålerenga i 2010 og var førstekeeper i klubben frem til 2013-sesongen. Nå er han plutselig Kjetil Rekdals tredjevalg.

Aftenposten får opplyst at den canadiske keeperen hadde en årslønn på rundt to millioner kroner, men på grunn av manglende spilletid og lønnskutt i fjor, ligger han nå på rundt halvannen million kroner.

Etter det Aftenposten har grunn til å tro, vil klubben holde møter med Hirschfeld i nær fremtid for å høre om han er villig til å annullere kontrakten.

VIF i krise

Vålerenga er som kjent i en dyp økonomisk krise og må skaffe 15 millioner kroner for å overleve ut året.

VIL BLI: Kristoffer Hæstad skal ha ønske om å fullføre kontrakten i VIF - på tross av manglende spilletid. Her er han i duell med RBKs Christian Gamboa i mai i fjor. Foto: Cornelius Poppe, NTB scanpix

Klubbledelsen jobber på spreng for å øke inntektene, men skal etter det Aftenposten forstår også jobbe med å fjerne unødvendige utgifter i spillertroppen.André Muri, Kristoffer Hæstad og Lars Hirschfeld signerte nye og lukrative kontrakter i 2011 og 2012 – da VIF-stallen lå på et adskillig høyere lønnsnivå.

Hverken Hæstad eller Hirschfeld har vært på banen i eliteserien denne sesongen, og André Muris karriere står på spill etter at han pådro seg nok en hodeskade. Til sammen skal disse spillerne — som har kontrakt ut 2015-sesongen - koste fem-seks millioner kroner i året.

Tre dyre reserver

Det tilsvarer rundt én femtedel av klubbens lønnsbudsjett for spillerstallen på 26-27 millioner kroner. Øverst på ønskelisten over spillere klubben ønsker å kvitte seg med på grunn av den økonomiske krisen, står - etter det Aftenposten forstår - Lars Hirschfeld.

Daglig leder i VIF, Stig Ove Sandnes, vil ikke kommentere Aftenpostens opplysninger rundt keeperens situasjon.

Vålerenga-leder Stig-Ove Sandnes. Foto: Astrid M. Nordhaug

— Men er det sånn at å kutte lønnsutgiftene i spillerstallen er noe dere jobber med?- Vi har skjært ned kostnadene relatert til spillerlønninger. Vi har redusert spillerstallen og har i dag 25 spillere, men syv av disse er hentet rett fra juniorlaget. Så vi har slanket troppen kraftig. Vi har gått fra opp mot 40 millioner kroner for noen år siden, til 26-27 millioner i år. Og det kan hende vi må enda lenger ned. Kanskje må vi redusere potten til spillerlønninger, sier Sandnes til Aftenposten.

Vil unngå lønnskutt

VIF-spillerne gikk med på et lønnskutt på 12,5 prosent i desember. Det gjaldt også administrasjonen.

- Er det sånn at det kan bli aktuelt med ytterligere lønnskutt?

— Det kan jeg ikke prate om i media. Da vi ble enige om lønnskutt sist, gjorde vi det etter grundig samarbeid med spillergruppa.

— Det er ikke der vi begynner nå, sier Sandnes.

PS! André Muri har spilt fire kamper denne sesongen, men er for tiden sykemeldt etter hodeskaden han pådro seg mot Sarpsborg 08.