Jan Tore Kjærs avskjed med Jordal Amfi og sin rolle som direktør i Vålerenga Hockey ble lykkelig for hjemmelaget, med 4-3-seier etter straffer mot rivalen Stavanger Oilers. Men i kjølvannet av hockeydramaet, kommer det frem mindre lykkelig informasjon.

I kampens hete, etter å ha blitt taklet hardt, skal nemlig VIF-spiller Tallak Lyngset ha ropt følgende uttrykk til Stavanger Oilers-spiller Phillipe Cornet: – «jævla homse» og «jævla sigøyner».

Det skriver VG søndag kveld. På et klipp tilgjengelig på TV 2 kommer det tydelig frem at det er dette Vålerenga-spilleren sier.

Phillippe Cornet ankommer DNB Arena tirsdag. Han vil ikke uttale seg om episoden. Foto: Pål Christensen

– Ikke sånn vi vil ha det– Philippe lager ikke noe stort nummer ut av det, men det er ikke dermed sagt at vi ikke kommer til å gjøre det. Det får vi ta i morgen, etter at vi har sett episoden ordentlig. Men det er en trist sak, og ordentlig fjollete, sier Oilers-trener Petter Thoresen til avisen.

Den kommende norske landslagssjefen bekrefter hendelsen overfor TV-kanalen.

– Ja, han har bekreftet hva som ble sagt. Det å drive med rasistiske utsagn er helt bak mål. Bare tull. Det er ikke sånn vi vil ha det i Hockey-Norge. Det er helt nivåløst. Jeg har vært borti noe lignende før, men ikke på seniornivå, sier en skuffet Thoresen.

Vurderer å melde inn hendelsen

Vålerenga-spilleren selv melder at han ikke kan huske hendelsen.

– Det kan jeg ikke huske å ha sagt. Jeg har ingen kommentar til det, sier han til TV 2.

Oilers-sjef Thoresen forteller at det er aktuelt å melde inn hendelsen til forbundet.

– Dette er noe vi må snakke med sportssjefen om, så får vi se hva som skjer videre, sier Thoresen.

Aftenposten kom i kontakt med Vålerenga-trener Espen "Shampo" Knudsen tirsdag formiddag.

Dette er selvfølgelig en trist episode. Slike ting skal man selvfølgelig ikke slenge ut av seg. Det er bare å beklage det. Det er helt håpløst, sier han om hendelsen.

Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver