Årets skisesong ble slett ingen opptur for Petter Northug. Etter et skuffende OL i Sotsji ble resten av verdenscupen hemmet av enda dårligere form, og de siste ukene har han tatt det svært rolig hva gjelder det rent sportslige.

28-åringen har imidlertid flere strenger å spille på, og i dag lanserte Northugs nettside rykende ferske t-skjorter til salgs.

— Vi har relansert nettbutikken på Petters hjemmeside og ønsker å vise at vi definitivt ikke ligger nede. Vi er klare til å reise oss med tanke på neste år, sier Northugs manager Are Sørum Langås til adressa.no.

ERTEKROK: Petter Northug poserer med en annen av trøyene i kolleksjonen. Foto: Northug.no

Etter en sportslig meget svak sesong viser Northug frem sin mer humoristiske side med en del av t-skjortemotivene i kolleksjonen.— Det er klart at timingen kunne vært bedre for en del av uttrykkene, humrer Sørum Langås.

Den nye kongen

En av Northugs største rivaler, Aleksandr Legkov, fikk selv plukke ut en trøye.

— Vi hadde med noen t-skjorter til Holmenkollen, og traff Legkov der. Han var raskt ute med å finne sin favoritt, sier Sørum Langås.

Legkov fikk et kjempemesterskap på hjemmebane i februar da han vant den avsluttende 50-kilometeren i OL, og valgte et budskap på sin t-skjorte som sto i stil med hans prestasjoner i Sotsji.

TRIPPELTRIUMF: Maksim Vylegzjanin, Aleksandr Legkov og Ilja Tsjernousov kan juble etter 50-kilometeren. Foto: Martin Slottemo Lyngstad

— Vi er enige om at han er den nye kongen, så han må få kose seg litt. Det er et kjempeforhold mellom de to guttene, sier Northugs manager.- Legkov har til og med lært seg å si «lætt» på norsk!

Familiebasert

Fredag gikk Northug lagsprint i NM på Gålå sammen med broren Tomas. Han skal også gå søndagens 50-kilometer.

— Petter prøvde seg i Lahti tidligere i måneden, men det var ikke noe å hente. Han har fått trent veldig godt med den snøen som kom i Trøndelag, men han er ikke i toppform i NM. Han skal holde seg i gang frem mot neste sesong, sier Sørum Langås.

Northug-brødrene ble nummer tre på fredagens lagsprint for Strindheim, og pappa John er som vanlig aktiv i sønnenes støtteapparat under NM.

Mamma Northug er også med til Gålå som del av Northug-teamet. May Northug har i tillegg en nøkkelrolle rundt t-skjortesalget til sin suksessfulle eldstesønn.

— Det er May som sender ut t-skjortene, sier Are Sørum Langås.