MAN. CITY — QPR 3-2 / SUNDERLAND - MAN. UNITED 0-1:

Fire ganger skiftet ligaledelsen mellom City og United på sesongens siste dag. Klokken 17.56 - etter et par timer så dramatiske og kaotiske at det knapt lar seg beskrive med bokstaver - sto City igjen som Premier League-mestere.

Takket være to overtidsmål fra Edin Dzeko og Sergio Agüero.

MESTERE: Manchester City er ligamestere, og fansen nølte ikke med å storme banen etter kampen. Foto: Scanpix

Mancini: — Crazy

- Fem minutter før slutt trodde jeg ikke vi kunne vinne kampen. Men vi ønsket tittelen, vi fortjente å vinne tittelen. Vi har vært på tabelltoppen i 28 kamper , sier City-manager Roberto Mancini til Sky Sports i sitt første intervju, minutter etter at gullet var sikret.

Som alle andre måtte han bare riste på hodet av dramaturgien:

- En «crazy» finale på en perfekt sesong , sier italieneren som for anledningen hadde fått hjemlandets flagg svøpt rundt skuldrene.

En av Citys gullhelter, Vincent Kompany, sier:

- Jeg håper jeg aldri må oppleve en fotballkamp som denne igjen!

Skiftet på å lede før pause

Før pause var United serieledere i 19 minutter. Wayne Rooney lurte seg bak Sunderland-forsvaret og headet United i ledelsen - både i kampen og på tabellen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VANT TIL INGEN NYTTE: Wayne Rooney (nr. tre fra v.) ble matchvinner for United, men det holdt ikke til å vinne ligaen. Foto: Scanpix

Samtidig stanget Manchester City mot QPR-veggen på Etihad Stadium. Med mange mann bak ballen og kompakte ledd forsvarte de seg godt. For dem kunne tap bety nedrykk, motivasjonen var selvsagt ikke et problem.

Men i det 39. minutt sprakk likevel forsvarsmuren.

Keepertabbe og Cissé-kalddusj

I en overfylt og småkaotisk boks klarte City å hente frem litt småspill av beste merke: David Silva fant Yaya Toure med en fin flikk, Toure distribuerte videre til Papblo Zabaleta som brente av en heller svak avslutning rett på keeper Paddy Kenny — som bare klarte å slå ballen videre inn i målet han voktet.

Absolutt en keepertabbe, men likefullt: 1-0 til City, nytt skifte på tabelltoppen og selvsagt ellevill jubel hos hjemmefansen.

Den skulle stilne rett etter pause.

Djibril Cissé er ikke kjent som verdens kaldeste avslutter, men ikke så rent sjelden lykkes han med sitt varemerke: å brenne av med stor kraft. I det 48. minutt sørget City-forsvarer Jolean Lescott for at Cissé kom helt alene med City-keeper Joe Hart. Den hurtige franskmannen takket, bukket, skjøt og scoret - og det med det var United serieleder og QPR et veldig langt steg nærmere overlevelse.

Barton fikk rødt - da klikket han

Neste akt i dramaet sto banens to største urokråker for. Carlos Tevez løp inn i Joey Barton bakfra mens ballen var et helt annet sted. Barton svarte med å gi argentineren en liten albue. Tevez gikk i bakken, linjedommeren på motsatt side løftet flagget. Han hadde sett albuen. Til enorme protester viste dommeren ut Barton.

Da svartnet det for Liverpool-fødte Barton, som kjørte kneet opp i stakkars Sergio Agüero, med det resultat at det nesten ble masseslagsmål før Barton ble geleidet i garderoben.

Etter utvisningen var det naturlig å tenke at City skulle få ganske lett match. Men i stedet slo fotballklisjéen om at det er vanskelig å spille mot ti mann, til for fullt.

Tok ledelsen i undertall

Etter 66 minutter kontret bortelaget. Armand Traore slo inn fra venstre, Jamie Mackie headet ballen i mål til 2-1. Det var ikke til å tro. Men det var sant.

Resten av kampen hadde man bare trengt ett kamera for å filme. Alt skjedde nemlig på den tredjedelen av banen hvor QPR-målet sto.

Overtidsdrama

City trengte ikke bare ett mål, de trengte to.

Først Edin Dzeko. Ett minutt på overtid headet han inn det første av de to målene City trengte på en corner.

Da Uniteds kamp var ferdig, manglet City fortsatt et mål.

Det kom - nesten fire minutter på overtid.

Plutselig var Sergio Agüero alene med Kenny. Han skjøt, scoret, sendte City-fansen til den lyseblå ligagullhimmelen de ikke har vært i siden 1968. City vant 3-2, City vant serien.

Klokken 17.56 blåste dommeren av. Både kampen og den villeste ligasesongen noen gang.

PS! Queens Park Rangers reddet plassen tross tapet, etter at Bolton bare klarte 2-2 mot Stoke. Bolton går ned sammen med Blackburn og Wolves. Arsenal knep tredjeplassen, Tottenham den viktige fjerdeplassen, mens Newcastle ikke får spille i Champions League etter sin femteplass.