— Jeg liker aller best de kampene hvor man ikke har noe å gjøre, smiler Adam Larsen Kwarasey

Tar seg en liten tenkepause – og fortsetter:

— Samtidig blir jeg jo involvert i dag på «riktige» tidspunkt: Når vi leder med ett mål. Og det er godt å være med å bidra!

«Dagens Ivers»

5. juli skadet Andre Hansen kneet mot Bodø/Glimt, og fikk beskjed om at han ville være ute i åtte til ti uker.

18. juli, for å stå best mulig rustet til e-cupsommeren, signerer Rosenborg med Adam Larsen Kwarasey.

Snaue åtte uker senere, mot Tromsø, og mens Hansen begynner å nærme seg comeback, står Kwarasey sin hittil beste kamp etter overgangen.

Etter blant annet en matchavgjørende dobbeltredning tidlig i 2. omgang får han syv poeng på børsen.Og kåres til «Dagens Ivers» i Adresseavisen.

-Jeg synes egentlig ikke at det er min beste kamp. Det har vært greit hele veien, er imidlertid meldinga fra Kwarasey selv – før han blir minnet på dobbelredningen rett etter pause.

(Krever innlogging)

-Bare reagerer

For på stillingen 1-0 til RBK, på et tidspunkt hvor Tromsø var best på Lerkendal, har gjestene corner. Den ender hos kaptein Simen Wangberg, som kan score fra kloss hold. Kwarasey som en katt nede og avverger. Men retur. Ulrik Yttergård Jenssen får sjansen fra like kloss hold – men der er Kwarasey igjen. Til slutt misser også Thomas Lehne Olsen – denne gang via et RBK-bein.

-Jeg bare reagerer, egentlig. Og den returen jeg gir etter den første sjansen er ikke bra. Men jeg får tatt den også, sier hovedpersonen – sånn passe uanfektet.

— Jeg har ikke sett situasjonen på nytt, skjønner du. Men den var sikkert bra, smiler han.

(Krever innlogging)

— Kan ikke gjøre noe med det

Som altså ble kåret til RBKs beste av Adresseavisen etter kampen. Og viste hvor tøff og tett kampen mot Andre Hansen vilbli når klubbens hittil klare førstekeeper er tilbake for fulltom noen uker.

— André er en hyggelig mann og en god keeper. Begge har lyst til å spille fotball, sier Kwarasey om den saken etter Tromsø-kampen.

Før han håper å bli trodd på at han faktisk ikke tenker så mye på nettopp dette for tiden.

— Det er ikke noe jeg kan gjøre noe med uansett. Det er ikke jeg som tar ut laget. Vi får nesten se hva som skjer.Vi harelleve kamper igjen av sesongen om vi kommer til cupfinalen, og jeg tenker egentlig kun på neste kamp for Rosenborg, og koser meg med det. Nå har vi god kontroll inn mot et seriegull, sier keeperen.