New York Rangers – Edmonton Oilers 4-2

NEW YORK: Det er andre gang han scorer i tre kamper på rad – uten at det opptok ham noe særlig etterpå.

— Det viktigste er at vi vinner igjen. Det var deilig. Vi har ikke hatt den følelsen på en stund, sa han til Aftenposten bare minutter etter at lagets første seier på fire kamper var et faktum.

Mats Zuccarello i garderoben etter seieren. Foto: ESPEN HANSEN

Fem minutter ut i kampen fikk nordmannen pucken på venstresiden og med et nydelig håndleddsskudd satte Zucca den i motsatt kryss. Pucken traff en spiller på vei inn, men det var aldri noen tvil om at det var Zuccas scoring. VIDEO: SE ZUCCARELLOS SCORING ØVERST I SAKEN.

— Jeg så ikke helt om den traff noen. Jeg tror den går rett i krysset. Den bruker å gjøre det iblant, sa Zuccarello med et lurt smil.

Topper statistikken

Med 14 fulltreffere denne sesongen er han ikke bare klubbens suverene toppscorer. Han er på god vei til å knuse sin egen pers med 19 scoringer i løpet av én sesong. Det gjenstår fremdeles 50 kamper i grunnserien!

— Hvor mange kan du klare?

— Jeg har gått på perioder uten å score før, så jeg vet ikke. Men jeg håper jo i hvert fall å klare 19. Resten er bonus.

- Fornøyd med spillet?

— Både og. Det ødelegger at vi spiller så mye i undertall i strekk i den siste perioden.

- Dere så ganske sultne ut fra start?

— Ja, jeg tror de fleste er ganske lei av å tape. Nå har vi to viktige kamper borte mot to gode lag (Minnesota og Winnipeg), så det var viktig å få vinnerfølelsen tilbake.

Mats Zuccarello har feiret mange scoringer denne sesongen. Natt til onsdag scoret han igjen. Foto: NTB scanpix

Zucca , som ble kåret til lagets nest viktigste spiller i denne kampen, sto også for en målgivende pasning da Rick Nash satte inn 3-2 like før midtperioden var over. Totalt har han nå 27 målpoeng og topper også den statistikken for laget sitt.— Jeg er jo her for å produsere. De forventer vel ikke at jeg scorer hundre poeng, men det er jo hyggelig å bidra, mente Oslo-gutten som spilte 21.06 min i denne kampen.

Ny "nordmann" debuterte

21 år gamle og norskættede Brady Skjei fikk sin NHL-debut og ble den alle første i Rangers-historien med nummer 76 på trøya. Backen klarte seg stort sett bra, men hadde en grusom feilpasning ved Edmontons andre mål.

— Det er viktig at vi støtter ham når noe slikt skjer. Vi har alle gjort feil. Ellers synes jeg han gjorde en god kamp, sa Zuccarello om lagkameraten Skjei.

En annen unggutt i Rangers-forsvaret ,Dylan McIlrath, fikk sin aller første scoring på et herlig slagskudd da hjemmelaget gikk opp til 2-1. Rangers har egentlig hatt en råtten desember. Én eneste seier på seks kamper før nattens oppgjør. Laget kom fra en tre kamper lang bortetur til Canada. Der møtte Zucca og co. bla. også Edmonton og tapte 5-7 i en vill kamp der keeper Henrik Lundqvist måtte finne seg i å bli tatt av isen. Svenske fikk heller ikke spille den neste mot Calgary. På de to siste kampene hadde laget sluppet inn ufattelige 12 mål. Turen til Canada ga Rangers ett fattig poeng.

Edmonton hadde på sin side seks seire på rad før de kom til Madison Square Garden og var overraskende nok inne på sluttspillplass. Laget spilte kvelden før mot Boston og så i grunnen nokså preget ut av det i starten, spesielt i starten av kampen.

I natt var Lundqvist tilbake mellom stengene og var godt fornøyd med seieren:

— Edmonton har lenge hatt et talentfullt lag, og nå har de også struktur i spillet sitt. De kom hit med masse selvtillit. Vi måtte kjempe for denne seieren, og den mentaliteten håper jeg vi tar med oss videre.

Avalanche-seier

I Chicago fikk Andreas Martinsen nesten et kvarter på isen da hans Colorado Avalanche tok en sterk 3-0-seier på borteis mot Blackhawks.

Nordmannen noterte seg ikke for målpoeng, men var spilleren med klart flest taklinger (hits). Med sine sju taklinger, var han langt foran neste på lista – lagkamerat Blake Comeau med fire.

Martinsen fikk også bokført +1 i statistikken for innsatsen mot Blackhawks.

Matt Duchene sendte Avalanche i føringen i første periode. Deretter sørget Zach Redmond og Gabriel Landeskog for 3-0 med scoring i de to siste periodene.