Viking stadion ( aftenbladet): — Alle spillerne visste at vi måtte vinne og ta tre poeng i denne kampen. At dette var vår siste sjanse. Derfor var det sykt deilig at vi klarte det. Vi har ikke alltid vært så gode under press tidligere, forklarer André Danielsen overfor Aftenbladet like etter kampslutt.

André Danielsen og Viking sørget for tre poeng mot Stabæk og at de to siste seriekampene dermed blir av stor betydning. Foto: Carina Johansen/NTB scanpix

Stemningen var meget god i Viking-leiren etter at laget slo tilbake etter det triste 1-3-tapet mot Tromsø i forrige serierunde.

— Stabæk er merkelige

Viking tok ledelsen mot Stabæk etter at en ultra-offensiv Danielsen satte inn en retur fra Stabæks keeper etter 20 minutter. Bortelaget utliknet etter 24 minutter, men Viking-spillerne viste hele tiden stor vilje til å angripe med flere spillere.

Danielsen sier at det var en del av kampplanen. De visste at Stabæk står veldig høyt med laget og etterlater seg mye rom – rom som skulle utnyttes.

— Stabæk er et merkelig lag å spille mot. De er veldig gode, det merker du fort, men de står livsfarlig høyt med laget sitt i banen.

Men presisjonen i Vikings angrep var ikke alltid slik den burde være. Men kvarteret før slutt skulle det lykkes igjen.

Går for seks poeng

Danielsen var selve arkitekten bak angrepet, men det var Suleiman Abdullahi som satte ballen i mål og sørget for at Viking vant 2-1. — Nå går vi for seks poeng på de siste kampene og håper det holder til kvalifisering for europacupen. Det er utrolig kjekt å spille mot andre lag fra Europa, sier Danielsen.

Viking har nå 50 poeng i serien for første gang etter at serien ble utvidet til 16 lag før 2009-sesongen. I 2012 hadde de 49 poeng og ble nummer fem.

— Vi har i alle noe å spille for i de to siste kampene nå, slik har det ikke alltid vært på slutten av sesongen, påpeker Vikings høyreback.